Learn

Conference Agenda

The agenda listed below is tentative as we finalize speakers and get classes approved for credit hours. Please check back as we near the date for the final agenda.

 

Tuesday, May 7

8:30 am Exhibitor set-up begins
10:00 am Registration Opens
10:30 am State Treasurer Robert Sprague Addresses CTAO
11:00 am – 12:00 pm Session 1
CTAO Business Meeting & Legislative Update
12:00 pm – 1:00 pm Lunch
1:00 pm – 2:30 pm

Session 2
Treasurer of State CPIM Presentation
(1.5 hrs. TOS pending)

2:30 pm – 2:45 pm Break/Visit with Vendors
2:45 pm – 3:45 pm

Session 3
Staying Relevant, Secure & Optimized in your Electronic Bill Presentation & Payment Strategy
Presented by Steve Mazur, InvoiceCoud (1 hr. of TOS pending)

3:45 pm – 4:00 pm
Break
4:00 pm – 5:00 pm Session 4
Land Bank Update
Presented by Gus Frangos, President & General Counsel, Cuyahoga County Land Reutilization Corp. (1 hr of AOS pending)
5:30 pm - 8:00 pm Columbus Zoo – Heart of Africa Private Event
Join attendees at the Columbus Zoo and Aquarium’s private event space in the Heart of Africa Exhibit. We’ll dine together in the conference space overlooking the African Savannah, while watching the zebras, gazelles and other animals in their habitat. Buses will depart for the Zoo at 5:30 pm.

 

              

                                          

Wednesday, May 8

7:00 - 8:00 am Breakfast
7:30 am Registration Opens
8:15 am Opening Remarks/Announcements
8:30 am - 9:30 am

Session 5
How to Maximize Collections by Utilizing all the Tools in Your Collection Toolbox
Presented by Dawn Hoosier, TaxEase (1 hr of TOS pending)

9:30 - 9:45 am Break
9:45 am – 10:45 am

Session 6 
Panel Discussion: Bankruptcy and Pre and Post Payments on Delinquency
Presented by James Reese, Christal Caudill, Esq.; Bryn Steward, Esq. (1 hr of AOS Pending)

10:45 – 11:00 am Break/Visit with Vendors
11:00 am – 12:00 pm Session 7
Property Taxes: A historical overview and comprehensive analysis of Ohio's property tax system
Presented by Larry Long (1 hr of AOS hrs pending)
12:00 pm – 1:15 pm
Lunch - District Meetings
1:15 pm – 2:15 pm Roundtable Discussions (1 hr of AOS pending)
2:15 pm - 2:30 pm Break
2:30 pm - 3:30 pm Session 8
Keith Faber, Auditor of State
3:30 pm - 3:45 pm Break
3:45 pm - 4:45 pm

Session 9
Diversifying your portfolio with Farm Credit - Understanding the second-largest GSE
Presented by Regina Gill, Federal Farm Credit Banks Funding Foundation and Mark Dickerson Multi-Bank Securities (1 hr of TOS pending)

5:30 pm - 6:30 pm

Vendor-Member Mingle & Reception

6:30 pm - 8:00 pm

Dinner

Thursday, May 9

7:00 am Breakfast
8:15 am Welcome/Opening Remarks
8:30 am - 9:30 am Session 10
An Update on Recent Tax Law Changes and What to Expect in the Future
Presented by Jeff McClain, Ohio Tax Commissioner
9:30am – 10:00 am Break/Room checkout
10:00 - 11:30 am Session 11

Fiscal Distress & Emergencies
Presented by David B. Thompson, Assistant Chief Auditor, Auditor of State's Office

11:30 am Boxed Lunch

We will provide a boxed lunch so you can take your lunch with you if you need to hit the road or you can stay and visit with fellow attendees before departing for home.